misspopcorn

My fucking life.

Teater och ensam-hemma-mys

Kategori: Allmänt

Vilken dag. Som vanligt har den varit händelserik.
Började dagen med att sega mig som fan, vilket gjorde att jag åkte lite senare och jag fick sitta på tunnelbanan! Hela vägen! Sen sydde jag lite på korsetten. Fick vara med på provning med Julia Dufvenius, för Ett dockhem. Mameluckerna jag sydde skulle hon ha. Sen gjorde jag ändringarna på dom och lämnade dom till patteneringen. Lunch efter det. Sen var det dags för att gå på genrepet till Till Damaskus. Kul att få se en teater tänkte jag, slutade med att jag sov nästan hela första akten.. Den var fin och väldigt intressant scenografi men den var riktigt seg, första akten var 1 h och 40 min. I pausen åkte vi upp för att ta lite kaffe, i hissen stog då Stina Ekblad och sen när vi gick förbi logerna så höll jag på att krocka med Torkel Pettersson. Det är konstigt att man tar det som att "jaja, där va hon..", trodde jag skulle vara lite mer tönt över det men icke!
Sen sydde jag klart min korsett, blev väl lite sådär, det tyget suger åt sig smuts! I morgon ska jag börja med en ny.

Efter praktiken drog jag på stan och mötte upp Jessica, vi gick och käkade tacos och kollade i lite affärer. Vi skulle gå till Shock, men när vi kom dit så var det låst. Dom stängde 18.00 och klockan var 18.01, jävla oflyt kan man säga. Drog hem sen, är ensam hemma så det blev långdush och nu sitter jag här. Målade min naglar nyss, jävla fult nagellack jag köpt. Någon jävla sjöjungfrublåmetallic, inte alls klädsamt! Och så klart lyckades jag kladda till en nagel direkt, som vanligt. Skiten torkar aldrig heller.

Får packa ihop mig lite, åker till Norrköping direkt efter praktiken i morgon. Kommer hem sent på lördag, då slänger jag nog upp ett inlägg.
På söndag ska jag flytta in i lägenheten! :D


Dålig bild, I know, men Hej mamelucker!


Korsetten, lite väl åtdragen bak men, så ser den ut i alla fall. Planchett fram då.


Snörning!

Korsetter, korsetter och korsetter.

Kategori: Allmänt

I dag har jag haft praktik. Igen!
Började med att sy lite på min korsett och sen satte jag öljetter och satte i stålet. Sen stack jag och hatt-Barbro till Calle Olle och köpte plastlådor i mängder.
Sen sydde jag ett par mamelucker som ska vara med i Ett dockhem. Hade jag inte sytt dom så hade korsetten varit klar i dag, men mameluckerna skulle vara klara till provningen i morgon så jag fick ta dom först. Fick även delar till två korsetter till, en svart och en vit, men dom var hela till skillnad från midjekorsetten som jag syr nu. Lär få sy en svart och en rosa midjekorsett också. Det är mycket korsetter nu!

Dramaten har guidade turer, mest skolklasser som går dom, och i dag var det två grupper som kom förbi oss precis innan jag skulle gå hem. Man känner sig lite som en apa i bur när man sitter och jobbar och det kommer 20 st 17åringar som tittar och tar kort på mig..

I dag såg jag Marie-louise Ekman, daaa boss, Göstas fru. Lite coolt så. Såg även Rolf Skoglund, som är med i Vi hade i alla fall tur med vädret. Lite småhäftigt. I morgon ska jag titta på repetitionen av Till Damaskus, det ska bli intressant. Teater har väl aldrig varit min grej rikrigt, men det ska ändå bli intressant!

Inga bilder i dag eftersom jag glömde ladda mobilen i natt så den dog typ när jag kom till jobbet.

Grym rundtur på Dramaten!

Kategori: Allmänt

I dag har varit en ganska så grym dag faktiskt!
Efter att ha stått intryckt i ett hörn på tunnelbanan så sydde jag lite på min korsett. Sen var det morgon möte, alltid trevligt.

Sen kommer det grymma. Vi skulle på rundvandrig med Penti på teatern. Han skulle visa oss alla små skrymslen som dom på kostym aldrig varit på. Så jävla häftigt. Orkar inte dra hela storyn, men vi var i alla fall uppe på taket och kollade ut över stan, det var skitfint verkligen. Sen smög vi runt i hovlogen, sjukt kul att Kungen och drottningen har var sin egen toalett. Dom har även en egen ingång med en fet marmortrappa! Tittade på Bergmans gamla rum. Var uppe i kupolen på stora scenen. Var under stora scen, i verkstäder, i förråd m.m. Jag var förvirrad, det är sjukt stort!

Snart färdig med min korsett, det går riktigt bra faktiskt. Den blir så tjusig så!
Var på Shock och provade skor efter praktiken, hittade ett par så jävle läckra från Iron fist, men dom passade inte :(
Drog hem, köpte godis och äpplen på Hemköp, så nu sitter man och äter godis för fulla muggar!

Är helt slut efter allt spring upp och ner för trappor idag.

Utsikten från Dramatens tak


Tak


Mer utsikt


Utsikten från lamprampen i kupolen


Stora scenen, också fotat från taket.


Där uppe vid lamporna, därifrån är dom tidigare korten tagna ifrån


Hovlogen!


Hovlogen hade en lätt touch av guld


Marmortrappan upp till hovlogen.

Dag 1 på min LIA

Kategori: Allmänt

Dagen började självklart med smink, påklädning och frukost. Tunnelbana på morgonen är inte min kopp med te så att säga, alldeles för trångt! Men nu har jag ju ett sånt där kort va, så jag kan åka hur mycket jag vill!
Sen kom man sig in på Dramaten, fick nycklar och shit. Sen blev det rundvisning av min handledare Micke, jävel va stort det är där! Sen var det morgonmöte, då fick man se alla som jobbar på kostymavdelningen och dom var ju några stycken kan man säga.
Sen vart det dags att börja jobba. Fick en smärre chock när jag fick min första uppgift, hade förväntat mig att få göra något simpelt som att få typ laga något eller sy knappar eller liknande, men ICKE! Jag håller på att jobba med en midjekorsett, något som jag aldrig gjort förr kan jag ju säga.

Efter en bra dag på LIAn så skulle jag träffa Jessica och Hedvig för en fika. När jag tagit mig ut ur byggnaden så kände jag mig helt tappad. Jag visste inte var jag skulle gå eller något.. Men jag hittade allt till plattan tillslut! Snabbare än jag trodde själv. I väntan på girlsen så inhandlades nagelfil, nagellacks remover och nagellack (blå metallic, wtf?). Det är dags att fixa fina naglar! Sen tog vi en lite tillbakablick för Hedvig så hon fick veta allt som hänt sen vi sågs sist, en hel del!
Lyckades ta mig hem också och har nu fått i mig lite mat som min bror så snällt tillagade.

Är galet trött nu. Ska beställa biljetter till Norrköpingsresan i helgen sen blir det soffslappning!


Jag skadade fingret.. :(


Framstyckena på midjekorsetten jag pysslar med!

Dags för hamburgerrecension!

Kategori: Hamburgare

Första recensionen i en förhoppningsvis lyckad rad.

I dag var det Vega i Haninge som blev mitt offer. Jag beställde in en Sambalburgare med pommes.
Burgaren av en hemgjord av 100% nötkött, med vad jag antar var sambal oelek i, med tanke på namnet. För att förgylla denna köttbit så var där så klart bröd, sallad, tomat, rostad lök och bearnaisesås.

Burgaren i sig var riktigt god, den hade riktigt fint sting i sig. Inget för klena människor! Att ha bea på en burgare var nytt för mig, men en fantastisk idé! Rikligt med sallad var där, vilket jag gillar. Den rostade löken är ju underbar i kombination med bea, den lite mildare smaken i jämförelse med den råa löken gjorde att man fick ett lent intryck som klädde väldigt bra med styrkan i burgaren. Väldigt smakrikt alltihop måste jag säga.
Upplägget var som det skulle på ett gatukök, i ett papper, inget mer att säga om det.

För att vara på ett hamburgerhak så var det en jävligt go burgare är min slutsats. Den får betyget 7/10.


Dagens burgare

I'm back.

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen tillbaka efter flera månaders uppehåll (eller snarare apati blandat med tidsbrist).

Mycket har hänt sen sist. Jag har skaffat mig chelseacut, träffat nya underbara människor, firat jul, varit i Norrköping, sett Graveyard, haft besök från Västerås, suttit på torget i solen m.m.

Nu ska vi väl lägga allt det där bakom oss och se vad som händer just nu.
I går satte jag mig i en bil tillsammans med Jessica, hennes päron och en himla massa packning. Vi åkte till Stockholm. På måndag börjar min praktik på Dramaten, och den pågår i lite drygt 2 månader.
Just nu befinner jag mig hos min bror där jag har tänkt stanna i några dagar. På fredag åker jag ner till Norrköping för att hälsa på Niklas igen och på söndag får jag flytta in i en lägenhet i Bromma som jag ska dela med en annan tjej. Jag har en spännande tid framför mig alltså!

I går när vi kom upp så satt jag och softade hos brodern och Jennie. Det blev riktigt god mat, dryck och film på det. Go kväll!
I dag var det shopping som gällde. Vi åkte till Sickla, där det inte inhandlades någonting för min del. Sen var det dags för lunch. Bilen tog oss till Vega i Haninge. Hambuuurgaaareeee! Då kommer vi ju in på min nya idé! Från och med nu så kommer jag att recensera alla brugare jag äter, på grund av min stora kärlek till denna fantastiska maträtt.
Jag ska jobba lite på recensionen på dagens burgare, så den dyker upp lite senare.

Skulle tro att jag har en ganska soft eftermiddag/kväll framför mig. Nervositeten inför i morgon börjar smyga sig på..


Jessica i bilen upp :D hon satt och gjorde grimarser heeela vägen!


Jag på någon form av hak i krokarna kring Arboga, där vi stannade för kissepaus på vägen upp.