misspopcorn

My fucking life.

Skolan är igång!

Kategori: Allmänt

Sängdags, och i väntan på att mitt hår ska torka så skriver jag ett inlägg med senaste uppdateringen. (Mitt hår blir helt mongo om jag somnar med blött hår)

Skolan började i måndags. Det kändes väldigt segt att ta sig upp vid 6 på morgonen igen efter en hel sommar av sovmorgon.
Vi började med genomgång av kursplaner för kurserna vi ska läsa nu i höst. Sen satte vi raskt igång med draperingskursen. Faktiskt roligare än jag trodde! Vi började med att skära ut en himla massa fykanter som senare skulle bli mönsterdelar. Sen så fick vi göra ett grundliv med fram och bakstycke som skulle sättas ihop, ett liv framstycke där vi fick leka lite med insnitten hur vi ville och sen en grundkjol med fram och bakstycke. Jag jobbade på väldigt bra och var klar med allt vid 3 tiden.
Vi stack till Pingstis efter skolan för att kika lite, hittade dock inget jag ville ha. Eller jo, en jeansjacka, men den satt inte riktigt perfekt och den luktade allt för avskräckande.
Sen följde jag med Jessica hem och åt pyttipanna och tittade på tv i väntan på att Sibbe skulle sluta jobba.
När jag kom till Sibbe så var det några avsnitt American dad och en film som gällde. Wild Bill såg vi, rätt bra faktiskt.

I dag insåg jag att jag måste sluta snooza och i stället gå upp när älskling sticker till jobbet på morgonen. Blev bara ännu tröttare under den där timmen som jag slumrade.
Tog mig i alla fall upp till slut och gick mot McDonalds för en frukosttoast innan bussen till skolan gick. Vid Willys så inser jag att jag glömt min lunch i frysen i Sibbes frys, i lägenheten som jag hade låst med nyckeln som jag sen släppte ner i genom brevinkastet.. Fick helt enkelt smita in på Willys och köpa ny mat, dålig start på dagen.
Väl i skolan så var det mer drapering som gällde. Vi fick göra färdigt kjolen direkt på morgonen och sen var det en vattenfallsringning som gällde. Gräsligt fult blev det. Precis innan lunch hade vi genomgång på ett "liv med stryphals" som jag vill kalla det, svårt att förklara hur det såg ut, kanske lägger upp en bild någon dag. Men den kämpade jag med tills halv 3 typ, sen kände vi oss färdiga.
Vi styrde vår väg till Söders Nostalgi för att kika, hittade en lampa jag ville ha men jag hade inga pengar.
Åkte hem med en buss som hade värmen på högsta läget, vidrigt.
 
När jag kom hem så hade mina papper från CSN kommit, jag hade blivit beviljad studiemedel! Så nu är det bara att skicka in studieförsäkran och sen sitter jag där med nästan 4000 på kontot. NÖJD!
Ringde Skatteverket också för att kolla när jag ska få min skatteåterbäring egentligen, så dom lovade att sätta in det som fort som möjligt på kontot. Pengar rullar in, det går bra nu!

Nu är håret torrt och jag är för lat för att lägga upp bilder i dag..
God natt vänner!

Lördagsresume

Kategori: Allmänt

I går blev var en riktigt bra dag.

Åkte in till stan och plockade upp Jessica och Cathrin vid 10 för att sedan ta dom med på äventyr. Vi åkte ut till Orust, till Göksäter. Vi spenderade mest tid på att titta på tyger, jag fick mig en bit tyg till korsetten som vi ska sy när vi börjar skolan. Sen hittade jag en extra bred pärm och en fin gul kastrull som jag skulle ha. När vi väl kom fram till kassan och skulle betala så funkade det inte, visade sig att det hade blivit fel när jag förde över pengar på morgonen och dom hade inte kommit in på mitt kort. Så jag fick snällt lämna mina saker och åka från Göken tomhänt och förbannad.
 
Sen var planen att visa upp västkusten. Vi tog färjan från Orust över till Malö och sen på Flatön så stannade vi till på Handelsman Flink för en fika. Medelmåttiga smörgåsar för stora pengar var vad jag och Cathrin fick, Jessica tog däremot en smörgås för ännu mer pengar och den var godare också. Vädret var ju i alla fall på topp och vi avlustade med mjukglass.
Sen bar det av in mot stan igen. Vi ville inte skiljas åt riktigt än så vi la oss i Hasselbacken och njöt i en timme innan vi begav oss hem.

Väl hemma så käkade jag och svidade om innan jag tog en flaska vin och satte mig på bussen in mot stan. Mötte upp med Jessica och Cathrin och gick upp till Åsa för en härlig kväll med vin.
Senare på kvällen bestämde jag med Tommy att vi skulle mötas upp på Harrys och ta några öl. Smet in på Harrys och satt och tjöta med Tommy och Växel i knappt en halvtimme innan Tommy kom på att han skulle hem, ville inte sitta kvar på Harrys själv så jag gick jag med. Men det gick ju ingen buss hem för varken mig eller Tommy förräns om över 1 timme.. Så vi satt utanför Gallionen och väntade, sen försvann Tommy och jag fick ta bussen hem själv.

Vaknade i morse utan baksmälla (ett mirakel) och har bara slöat framför tvn hela dagen. Nu måste jag nog få något gjort, sy lite kanske.
 
 
I morgon börjar skolan och jag är inte pepp alls. Men förhoppningsvis går det bra.
 
Västkusten at it's best.
 
Handelsman Flink
 
Flickorna njuter.
 
Kepsar i Hasselbacken. (Snott bilden från Jessica, men jag gillade den så mycket ju..)

Efter som vanligt

Kategori: Allmänt

Ja, som vanligt så ber jag om ursäkt för att jag inte skrivit på ett tag, men helt ärligt så har det inte varit så händelserikt heller.

Min bror vasr här en vecka, det var trevligt. Hela familjen var på Badjävar i Hunnebo, riktigt bra var det!
Sen hade jag en alldeles förjävlig kväll på Uddevallakalaset, som slutade i Vargön. Fail.
Jag har varit på A-bombers, det var riktigt trevligt! Vi hade toppentur med vädret och husvagn är fan bästa den bästa idé jag varit med om! Men tog tyvärr inga bilder där.
Jag har varit på Marstrand med mamma, Josefin och Gustav.
Har varit i Gbg några gånger också. Och har hängt en del hos Sebastian så klart.
Förra veckan var jag och kikade på en lägenhet på Tureborg, men den fick jag ju tyvärr inte..

I söndags bestämde jag mig för att klippa mig igen. Eftersom Cathrin hade kommit hem på lördagen, så var det ju alldeles ypperligt! Blev riktigt nöjd, som vanligt.

Nu i veckan så har jag varit i skolan, försökt komma i kapp lagom till skolstarten på måndag. Jag klarade det nästan, men inte riktigt. Har 3 pt-övningar kvar att färdigställa, men 2 st är påbörjade.

I dag var jag och mamma på en ganska nyöppnad secondhandbutik i Uddevalla, Söders Nostalgi. Så. Jävla. Bra. Dom hade massa fina grejer! Jag hittade massa saker jag ville ha, tillexempel en typ kökssoffa, ett badrumsskåp, en sypuff m.m. Men man är ju tyvärr inte gjord av pengar.. Köpte i alla fall ett fat och en rejäl bit av ett jättefint 40-talstyg.
Sen gick jag och mamma och käkade lunch innan hon körde upp mig till skolan. Fick inte jättemycket gjort men jag kände mig duktig ändå.

I morgon blir det Göksäter och lite sightseeing med Jessica, Cathrin och kanske syster Josefin. Det ser jag fram emot! Ska bli fint att få se Jessican igen :)
 
Jag lovar att jag ska försöka vara bättre på att uppdatera nu. Och ska försöka ta mer bilder på vad jag gör i skolan.
 
Jag var på Marstrand.
 

Jag klippte mig och blev snygg igen.
 
Tyget jag köpte i dag, för 125 kronor. Det är bara 0,74 i bredd, men det är typ 2,70 i längd.
 
Fina fatet jag köpte för 150 kronor. Perfekt.